Elias Tanni

Välitie 3 b as 7

81200 Eno

p.013-761303

 

 

Anime- ja Mangayhteisö Hidoi Ry (rek. nro. 185.234)

c/o pj. Kyuu Eturautti

Lyseokatu 3 as 5

33230 Tampere

 

 

Lausunto piirrosfilmistä ” A Little Snow Fairy Sugar

 

 

 

Hallituksen puheenjohtaja Kyuu Eturautin pyynnöstä katselin ao. filmistä englannin kielelle tekstitettynä osat 1 ja 2. Mielestäni kyseinen filmi soveltuu erinomaisesti lasten ja varhaisnuorten piirrosfilmiksi esitettäväksi vaikka televisiossa. Filmi oli visuaalisesti erittäin miellyttävä ja taidokas. Piirrosjälki oli kauttaaltaan tasokasta ja realistista. Humoristiset visuaaliset lisäkkeet tekivät katselemisesta miellyttävää, paikoin jopa yllätyksellistä. Näissä jaksoissa ei käynyt ilmi mitään sellaista, jonka voisi katsoa loukkaavaan uskonnollisia, eettisiä tai moraalisia arvoja. Haltija Sugar esiintyy tosin satuolentona, mutta vastaavia satuolentoja on kirjallisuutemme klassikkosaduissakin.

 

Reaali-  ja satumaailman kohtaaminen päähenkilön elämässä on lastenkulttuurissa paljon käytetty aihe  - ja hyvä niin. Antaahan se kasvavalle lapselle mahdollisuuden jäsentää omaa siirtymistään fantasiamaailmasta todellisuuteen. Eräs filmin parhaimpia puolia onkin mielestäni, että se antaa monella tasolla sisältöä ja rakennusaineksia monenikäisen ja –tasoisen lapsen maailmaan.

 

Uskallan vilpittömästi suositella tätä piirrosfilmiä julkiseen levitykseen joko suomeksi tekstitettynä  tai mieluiten äänitettynä. Englanninkieliselläkin tekstillä varustettuna sille olisi käyttöä koulujen englannin opetuksessa.

 

 

 

 

                                            Enossa, 28.7.2003

                                                                                       Elias Tanni

Kasvatustieteiden maisteri, erityisluokanopettaja

                     

(erikoistunut alkukasvatukseen, uskontoon [ev.lut], englantiin ja äidinkieleen)